fbpx

Matkasuvila renditingimused

Üldtitingimused

Matkaauto rentimiseks esitab rentnik kehtiva juhiloa ning isikut tĂ”endava dokumendi (ID kaart vĂ”i pass). Matkabussi rentimiseks peab rentnik olema vĂ€hemalt 21-aastane ning omama vĂ€hemalt 2-aastast B-kategooria juhistaaĆŸi. A-klassi tĂ€isintegreeritud mudelite (LUX-klass) puhul on nĂ”utav juhistaaĆŸ vĂ€hemalt 3 aastat. Kui soovite sĂ”idukit rentida ettevĂ”tte nimele, siis peab lepingu allkirjastama juhatuse liige vĂ”i selleks volitatud isik, esitades rendifirmale vastavasisulise ning sobiva volikirja koos volituse kehtivust tĂ”endavate dokumentidega (volikiri, garantiikiri, Ă€riregistri B-kaardi koopia). Samuti kuulub sellisel juhul lisaks rendilepingule allkirjastamisele kĂ€endusleping, millega sĂ”iduki kasutaja tagab ettevĂ”tte vĂ”etud kohustusi.

Rentnikule antakse ĂŒle tangitud, puhastatud ning tehniliselt korras matkaauto. SĂ”idukit vastu vĂ”ttes soovitame Teil see hoolikalt ĂŒle vaadata ning fikseerida sĂ”idukit vastu vĂ”ttes avastatud vigastused ning puudujÀÀgid (sh kriimustused, puuduv vĂ”i katkine varustus jms), vastasel juhul vĂ”ite jÀÀda vastutavaks vigastuste/puuduste eest, mis olid sĂ”idukil juba enne Teie kasutusse andmist. Rendileandja ei vastuta otseselt ega kaudselt kahjude eest, mis vĂ”ivad Rentnikule tuleneda matkaauto tehnilisest rikkest ning kui seoses eelnevaga reis katkeb vĂ”i viibib.

Matkaauto antakse rentnikule ĂŒldjuhul ĂŒle tĂ€idetud kĂŒtusepaagiga. Matkaauto tagastamisel mitte tĂ€is paagiga arvestatakse renditasule juurde tasu puuduoleva kĂŒtuse iga liitri eest vastavalt Circle K kehtivale hinnakirjale ning tasu tankimise eest 42 EUR (sisaldab kĂ€ibemaksu). Rendileandjal on Ă”igus antud summad kinni pidada tagatisrahast. Valesti tangitud kĂŒtusest tekitatud kahju korvab rentnik.

 

Broneerimine, tagatisraha ning tasumine

Matkaauto broneerimistasu on 30% rendiperioodi kogumaksumusest, minimaalselt 300 EUR. Broneerimise kinnitamiseks loetakse broneerimistasu laekumist AD Consult OÜ vĂ”i MOTORHOME.ee OÜ arveldusarvele ning see tuleb tasuda 3 pĂ€eva jooksul alates rendileandjalt kirjaliku kinnituse vĂ”i vastavasisulise arve saamist broneeringu kinnituse kohta. KĂ”rghooajal broneerimisel (perioodil 01.06. kuni 31.08.), tehes broneeringu vĂ€hem kui 30 pĂ€eva enne rendiperioodi algust tasub rentnik broneerimisel broneerimistasu 50% rendihinnast.

Rentnikule kinnitatud broneeringutele vĂ”ib teha muudatusi alates reserveeringu tegemise kuupĂ€evast kuni vĂ€hemalt 90 pĂ€eva enne kokkulepitud rendiperioodi algust ning seda vaid juhul, kui rendileandjal on vĂ”imalik pakkuda alternatiivseid vĂ”imalusi ja alternatiivne broneering vastab kogusummalt esialgsele. Broneerimistasu ei tagastata, vaid see arvestatakse renditasu sisse. Broneeringu kliendipoolsel tĂŒhistamisel vastutab klient broneerimistasu ulatuses ning broneerimistasu ei tagastata.

Matkaauto rentnik maksab lepingu nÔuete tÀitmise tagatisraha 700 EUR (family vÔi comfort klassi sÔidukite puhul) vÔi 1250 EUR (comfort+ vÔi lux klassi sÔidukite puhul), 2000 EUR (Frankia puhul), mis lepingu lÔpetamisel ning nÔuete puudumise korral korral rentnikule tagastatakse.

ÜlejÀÀnud renditasu ning tagatisraha tasutakse enne rendiperioodi algust vastavalt rendilepingus kokkulepitud tĂ€htaegadel. LĂ”plik arveldamine toimub pĂ€rast sĂ”iduki tagastamist rendileandjale. Renditasu on vĂ”imalik tasuda nii pangaĂŒlekandega kui sularahas.

Rendihind sisaldab Ă”lide, hoolduse, kohustusliku liikluskindlustuse ja tĂ€iskasko kindlustuse maksumust. Rendihind ei sisalda autokĂŒtuse maksumust.

 

Kindlustused, vastutus kolmandate isikute ees

Matkabusside rendi hinnad sisaldavad kaskokindlustust (avarii, vandalism) rentniku omavastutusega 1000 EUR ja varguskindlustust rentniku omavastutusega 15% sĂ”iduki maksumusest (sĂ”iduki vÀÀrtus toodud rendilepingus). SĂ”idukite rehvid ja veljed ei ole kindlustatud ning nii rehvide kui ka velgede osas kannab rentnik tĂ€ielikku materiaalset vastutust. Matkabussi Ă€randamise vĂ”i varguse korral on rentnik kohustatud esitama auto vĂ”tmed ja sĂ”iduki registreerimistunnistuse. Ärandamine vĂ”i vargus peab olema rentniku poolt registreeritud varguse vĂ”i Ă€randamise toimumiskoha jĂ€rgses politseijaoskonnas. LiiklusĂ”nnetuse korral on rentnik kohustatud teatama sellest kindlasti politseisse ja vĂ”tma kirjaliku tĂ”endi Ă”nnetuse toimumise kohta koos asjaolude selgitamisega kindlustuse jaoks. Kohe tuleb ĂŒhendust vĂ”tta ka rendifirmaga (kontaktandmed leiate rendilepingult). Rendikahjude likvideerimise menetluskulu on 50 EUR.

KĂ”ik rentniku ja/vĂ”i matkasuvila kasutajate poolt rendiperioodi jooksul pĂ”hjustatud nĂ”uded kolmandatelt isikutelt (nĂ€iteks liikluseeskirjade rikkumised, parkimistrahvid, viivistasu otsused, auto teisaldamised jms) kuuluvad rentniku ja/vĂ”i auto kasutajate poolt tĂ€ielikule hĂŒvitamisele ka tagantjĂ€rgi. Liiklustrahvide menetlustasu on 10 EUR.

 

SĂ”iduki ĂŒleandmine ja tagastamine, rendiperiood

Rendiperiood algab kokku lepitud rendi esimesel rendipĂ€eval, matkaauto antakse kliendile ĂŒle ajavahemikus 14:00-17:00 (kliendiga lepitakse kokku individuaalne ĂŒleandmise aeg) ning lĂ”ppeb rendiperioodi lĂ”pp-pĂ€eval hiljemalt kell 11:00, kui poolte vahel ei ole kokkulepitud teisiti. SĂ”iduk tuleb tagastada Lepingus kokkulepitud mĂ€rgitud ajal ja kohas ning samas seisus, millisena SĂ”iduk Rentnikule ĂŒle anti. Rendileping loetakse lĂ”petatuks kui SĂ”iduk on tagastatud vĂ”i kui Rentnik on saanud kinnituse SĂ”iduki tagastamise kohta, eelnevalt Lepingus kokkulepitud mĂ€rgitud paigas. SĂ”iduki ĂŒleandmisel ja tagastamisel kirjutavad Pooled alla sĂ”iduki ĂŒleandmise ja tagastamise aktile. Rendileandjal on peale SĂ”iduki tagastamist Ă”igus mĂ”istliku perioodi jooksul pöörduda pretensiooniga Rentniku poole, kui sĂ”iduki kasutamisel on sellele tekitatud varjatud puudusi, mida tagastamisel pole vĂ”imalik sĂ”iduki esmasel visuaalsel ĂŒlevaatusel avastada.

Juhul kui Rentnik on ilma Rendileandjaga sĂ”lmitud sellekohase kokkuleppeta hilinenud SĂ”iduki tagastamisega Rendileandjale, kohaldatakse hilinemise trahv vastavalt hilinetud ajamÀÀrale: 15 min kuni 1 tund – 45 EUR; 1-2 tundi – 100 EUR; ĂŒle 2 tunni – kahekordne rendipĂ€eva tasu iga Rendiperioodi ĂŒletanud pĂ€eva eest.

Matkaauto tagastatakse Rentniku poolt Rendileandjale siseruumid hoolikalt puhastatuna, reoveepaak ning WC-kassett tĂŒhjendatuna sarnaselt sellele, milline auto oli rendile vĂ”tmise hetkel. Juhul, kui sĂ”iduk tagastatakse koristamata ning see ei ole eelnevalt Rentniku ja Rendileandja vahel kokku lepitud, on Rendileandjal Ă”igus nĂ”uda leppetrahvi. Ettetellimisel on matkaauto siseruumide koristuse hind 100 EUR. Reoveepaakide ning WC-kasseti tĂŒhjendamise ja puhastamise hind on 40 EUR. Autos ei tohi ilma eelneva kokkuleppeta vedada lemmikloomi. Matkaautos suitsetamine on rangelt keelatud. NĂ”ude rikkumise korral on Rendileandjal Ă”igus nĂ”uda leppetrahvi 300 EUR (A-klassi tĂ€isintegreeritud mudeli puhul 500 EUR). Ülalnimetatud summad on Rendileandjal Ă”igus kinni pidada tagatisrahast.

Autoelamu tagastamisel kuulub vÀlipesu sÔiduki rendihinna sisse ning selle teostab Rendileandja omal kulul.

SĂ”iduki tagastamisel teostavad auto ĂŒlevaatuse Rendileandja ja Rentnik koos. Vead, mida ei olnud rendile andmise hetkel ja mida ei saa lugeda normaalseks kulumiseks korvab Rentnik autoesinduse hinnakirja alusel.

Autoelamu rendi minimaalne periood on kolm ööpÀeva. KÔrghooajal (16.06. kuni 20.08. ja koolivaheaegadel) on minimaalne rendiperiood 7 pÀeva.

SĂ”iduki rentnikule ĂŒleandmine vĂ”i rentnikupoolne tagastamne vĂ€ljaspool tavapĂ€rast tööaega, pĂŒhapĂ€eviti vĂ”i riiklikel pĂŒhadel on vĂ”imalik vaid eelneval kokkuleppel ning sel juhul lisandub renditasule 50 EUR (tasumine kohapeal sularahas).

 

Varustus

Talveperioodil on matkaautod varustatud talverehvidega. KÔik meie autoelamud on varustatud GPS-seadmetega, mis vÔimaldavad Rendileandjal jÀlgida sÔiduki sihtotstarbelist kasutamist. Vastavalt poolte kokkuleppele annab Rendileandja Rentniku kasutusse lisavarustuse, millise tÀpne nimekiri on fikseeritud rendilepingus.

 

Lepingu kehtivus

Iga allakirjutatud leping on siduv – ka juhul, kui Rentnik ei ole seda lĂ€bi lugenud vĂ”i sellest aru saanud. Soovitame alati enne lepingu allkirjastamist tingimused tĂ€pselt lĂ€bi lugeda ning vajadusel tĂ€psustada. Hilisemaid pretensioone ei rahuldata vĂ”i lahendatakse kohtus.

 

SÔitmine Eestist vÀljapoole

Klient ei tohi renditud matkaautoga sÔita vÀljapoole Euroopa Liitu (v.a. Norra, Ơveits, Lichtenstein, Andorra). Vastav soov kooskÔlastada kirjalikult rendifirmaga enne rendiperioodi algust vÀhemalt 14 pÀeva.

TÀpsemad tingimused on toodud Rendileandja ning Rentniku vahel sÔlmitavas rendilepingus.

Back to top